Barion Pixel

Céges Facebook oldal létrehozása lépésről lépésre

Vannak, akik nem kedvelik a Facebook-ot és a like-vadászatot, de cégként mindenképp érdemes jelen lenni a legnagyobb közösségi portálon. Ha te nem szeretnél foglalkozni vele, akkor szervezd ki Facebook oldalad kezelését, mert valószínűleg meg fog térülni a költsége, és várhatóan még több bevételhez jutsz majd általa. Segítek neked. Először is készítsük el az vállalkozói Facebook oldalad.

1. Személyes profil, regisztráció

Első lépésként, ha még nem tetted, regisztrálj a Facebook-on magánszemélyként. Itt még saját, személyes adataidat add meg, ne a cégedét. Ha szeretnéd, a biztonsági beállítások segítségével elrejtheted ezeket a nagyvilág elől.

2. Facebook oldal létrehozása

Miután beléptél a Facebook-ra, válaszd a neved melletti menü ikont (9 pötty), majd a „Létrehozás” alatti „Oldal” menüpontot.

3. Az oldal fő adatai és kategórizálás

Add meg az oldalad nevét. Olyan nevet érdemes választani, ami egyértelműen beazonosítja a vállalkozásodat. Lehet akár a weblapod címe is.

A kategória alatt el kell kezdeni begépelni azt, amiről úgy gondolod, hogy a leginkább rád vonatkozik. Hármat is megadhatsz.

A leírás legyen rövid, lényegretörő.

4. Képek és adatok

Az „Oldal létrehozása” gombra való kattintás után feltöltheted a profil- és borítóképedet. Itt érdemes figyelni a méretekre, különösen a borítókép esetében, hogy jól mutasson asztali gépen és mobilon is, például megfelelően látszódjanak a feliratok.

A mentést követően a Facebook végigvezet a további fontos teendőkön, például az adatok kitöltésén, hogy minél több információt megkapjanak a vállalkozásodról leendő vásárlóid, ügyfeleid.

5. Facebook link és gomb

Sokan kihagyják ezt a lépést pedig ahhoz, hogy rövid, könnyedén használható linkje legyen a Facebook oldaladnak, létre kell hozni a felhasználói nevet is, aminek javasolt nagyjából az oldalad nevének lennie végig kisbetűkkel, ékezetek nélkül. Továbbá gombot is érdemes beállítani, ami például a webáruházadra irányít, vagy amin keresztül azonnak üzenetet írhatnak neked az érdeklődők.

6. Az oldal ajánlása

Ne felejtsd el meghívni az ismerőseidet az oldalra, hogy minél hamarabb megérkezzenek az első követőid.

 

Ha hónapok óta csak tervezed, de sosincs időd végigmenni ezeken a lépéseken, keress meg, és segítek neked.

Természetesen ezzel még nincs vége az oldalbeállításoknak. Ha tudni szeretnéd, hogy pontosan milyen méretű képeket célszerű használni, és hogyan tudod módosítani a közösségi oldalad nevét, azaz hogyan lehet saját Facebook-webcímed, illetve milyen fontos teendőid vannak még az oldallal kapcsolatban, olvasd el a következő blogbejegyzéseket is.