Céges Facebook oldal létrehozása lépésről lépésre

Vannak, akik nem kedvelik a Facebook-ot és a like-vadászatot, de cégként mindenképp érdemes jelen lenni rajta. Ha te nem szeretnél foglalkozni vele, akkor szervezd ki Facebook oldalad kezelését, mert valószínűleg meg fog térülni a költsége, és várhatóan még több bevételhez jutsz majd általa. Segítek neked. Először is készítsük el ún. rajongói oldalad.

1. Személyes profil létrehozása

Első lépésként, ha még nem tetted, regisztrálj a Facebook-on magánszemélyként. Itt még saját, személyes adataidat add meg, ne a cégedét. Ha szeretnéd, a biztonsági beállítások segítségével elrejtheted ezeket a nagyvilág elől.

2. Facebook oldal létrehozása

Miután beléptél a Facebook-ra, két lehetőséged van. Kiválaszthatod baloldalon az „Oldalak” menüpontot, majd az „+ Oldal létrehozása” gombra való kattintással elkezdheted kialakítani a céges Facebook oldaladat, valamint fent, a jobb oldalon, a lefele mutató nyilacskára kattintva is megjelenik az „Oldal létrehozása” felirat.

3. Az oldal kategorizálása

Helyi vállalkozás? Vállalat? Márka vagy termék? A megjelenő lehetőségek közül válaszd ki azt, amelyik leginkább illik a vállalkozásodhoz. Kattintás után a fő kategóriákon belül tovább szűkítheted a kört, illetve itt kell beírni a cég nevét. Helyi vállalkozás vagy hely esetén címre és telefonszámra is szükség lesz.

4. A legfontosabb adatok megadása

– Írd le néhány mondatban, hogy miről szól az oldalad, mutasd be röviden a céged. Ez nem csak az emberek tájékoztatásául szolgál, de keresőoptimalizálás szempontjából is lényeges.

– Írd be a honlapod nevét (ha van). Fontos, hogy legyen. Ha még nincs, kérj tőlem árajánlatot bemutatkozó weblap készítésére.
– Tölts fel profilképet. Olyat, ami illik a vállalkozásod arculatához.

– Add hozzá a készülő oldalt a kedvenceidhez, hogy bármikor könnyedén elérd.

– Határozd meg a célközönséged. Ez segít abban, hogy valóban azokat a személyeket érd el, akik kíváncsiak rád.

– Mentsd el a beállított adatokat.

– Állíts be borítóképet. Ezt a bal felső sarokban található fényképezőgép ikonra kattintva teheted meg.

5. Az oldal ajánlása

Baloldalon

„Az oldal ajánlása ismerőseidnek” menüpontra kattintva hívd meg az ismerőseidet az oldalra, így hamarosan megérkeznek majd az első lájkolóid.

Ha hónapok óta csak tervezed, de sosincs időd végigmenni ezeken a lépéseken, keress meg, és segítek neked.

Természetesen ezzel még nincs vége az oldalbeállításoknak. Ha tudni szeretnéd, hogy pontosan milyen méretű képeket célszerű használni, és hogyan tudod módosítani a közösségi oldalad nevét, azaz hogyan lehet saját Facebook-webcímed, illetve milyen fontos teendőid vannak még az oldallal kapcsolatban, olvasd el a következő blogbejegyzéseket is.