Facebook oldalak összevonása

Két hasonló tartalommal és elnevezéssel rendelkező céges Facebook oldalt lehetőségünk van összevonni. Ezt azért is érdemes meglépni, mert egy oldalt sokkal egyszerűbb kezelni, mint 2-3 azonos témájút, és a lájkolók sem oszlanak többfelé. Ha korábban beleestünk abba a hibába, hogy vállalkozásunknak több Facebook oldalt is létrehoztunk, akkor ideje összeolvasztanunk őket.

Abban az esetben van lehetőségünk az oldalak egyesítésére, ha
– adminisztrátorok vagyunk mindkét kiválasztott oldal esetében
– az oldalaknak hasonló a nevük, és ugyanazt a vállalkozást / témát képviselik
– ugyanazzal a földrajzi hellyel rendelkeznek (ha van megadva)

Amennyiben szeretnénk összevonni Facebook oldalainkat, akkor a vállalkozói oldalon a beállítások menüpont alatt kiválaszthatjuk az „oldalak egyesítése” funkciót. A továbblépéshez szükségünk lesz a személyes profilunkhoz tartozó jelszavunkra. Ezt követően a legördülő listából kiválaszthatjuk azt a két oldalt, amelyeket szeretnénk egyesíteni, majd azt is, hogy melyik legyen az az oldal, amelyet továbbra is használni szeretnénk.

Ha véglegesítjük szándékunkat, a Facebook átnevezi a beolvasztandó oldalunkat ugyanarra a névre, amellyel a megtartandó oldal rendelkezik, majd az alábbi üzenetet fogjuk megkapni:

„A következő 7 napban tájékoztatjuk oldalad kedvelőit az új névről. Így lehetőségük lesz jelezni nekünk, ha az oldal új neve félrevezető. Ez idő alatt el lesz rejtve a Facebook-on az oldaladat kedvelő személyek nyilvános kapcsolata az oldaladdal. Az oldalad kedvelőinek számát továbbra is feltüntetjük az oldaladon. […] Ha az oldal új neve nem félrevezető az oldaladat kedvelők számára, az oldal összevonása a kérés utáni 7. napon megtörténik.”

Fontos tudni:

– Ha nem hasonló oldalakat próbálunk meg egyesíteni, akkor előfordulhat, hogy az oldalak közzétételét végleg visszavonja a rendszer.
– Oldalaink egyesítése a folyamat megindítása után nem vonható vissza.
– A beolvasztott oldal tartalmai (bejegyzések, fényképek, stb.) törölve lesznek az egyesítés során, de a tartalom igény esetén lementhető.
– A like-ok száma a két oldalról egyesül, azonban az azonos személyektől kapott like-okat a rendszer megszűri.