Legyen Neked is weblapod! Miért? – Elmondom!

Ma már szinte minden korosztály internetezik. A legtöbb információt a Facebook vagy a Google segítségével szerezzük be. És legyen szó bármilyen termékről vagy szolgáltatásról, bizony széles a kínálat. Épp ezért, ha vállalkozó vagy, neked is szükséged van néhány olyan felületre, amelyen keresztül megtalálhatnak és megismerhetnek potenciális vásárlóid, ügyfeleid. Az egyik ilyen a weblap.

Ha nincs sokezer terméked és nem szeretnél webáruházat, egy honlap akkor is támogathatja a vállalkozásodat. Egy megfelelő weboldal amellett, hogy sok hasznos információval látja el az érdeklődőket, segít kiépíteni a bizalmat, és megkönnyíti a kapcsolatfelvételt is.

Épp ezért fontos, hogy a honlapod kellemes színvilággal, átlátható elrendezéssel, helyesírási hibáktól mentes, ütős szövegekkel, és szép, megfelelő felbontású és méretű, témához illő képekkel rendelkezzen. Emellett nem elég az, ha számítógépen élvezetes böngészni, táblagépen és okostelefonon is jól kell megjelennie. Talán nem is gondolnád, de ma már többen interneteznek telefonról, mint számítógépről. De az is lehet, hogy te is épp a mobilodat a kezedben tartva olvasod ezt a bejegyzést… 🙂

Teljesen mindegy, hogy fodrász vagy-e vagy műkörmös, hogy személyi edző vagy táplálkozás-tanácsadó, hogy varrónő vagy autószerelő, hogy buszokat adsz bérbe vagy utánfutókat, hogy pénzüggyel foglalkozol-e vagy süteményeket készítesz, stb. Ha van egy jó weblapod, téged fognak megtalálni és téged fognak választani, nem a konkurenciát, akinek az is lehet, hogy csak egy tábla jelzi az üzletajtón, hogy ő is létezik, és várja a vásárlókat. Persze az is lehet, hogy már van weboldala, akkor a cél, hogy a tiéd legyen a meggyőzőbb!

Valószínűleg sok helyen olvastál már a weblap fontosságáról, és sokat hallottál már a további marketing eszközök és a hirdetések költségeiről is. Sokan hangoztatják, hogy mennyire fontos a keresőoptimalizálás, és hogy ezt jó, ha szakember csinálja, ám a legtöbb helyen borsos árat elkérnek érte.

Nálam a weblapszerkesztés része az is, hogy kitöltöm az oldalakhoz kapcsolódó metaadatokat. És nem, ettől nem kerül többe a honlap. Sőt! Áraimat valamennyivel az átlagárak alatt tartom, hogy azoknak is lehessen weboldala, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének százezreket szánni rá, és idejük sincs arra, hogy maguknak készítsenek egyet valamilyen ingyenes oldal segítségével. Ez utóbbit egyébként azért sem ajánlom, mert sokkal egyszerűbb megjegyezni és hitelesebb is például azt, hogy oldalamneve.hu, mint azt hogy oldalamneve.ahasznaltoldalneve.hu.

És most gondolhatod azt, hogy

1) Még az akciós honlapkészítés ár is drága neked.

– Rövidtávon lehetséges. De ha jók a szolgáltatásaid és a termékeid, akkor már az első néhány vásárló vagy ügyfél által meg fog térülni az ára, utána pedig biztosan jövedelmező lesz. Hiszen, ha több embert érsz el, nagy eséllyel azok is többen lesznek, akik fizetni szeretnének neked.

2) Túl olcsó az ár másokhoz képest, lehet nem lesz igazán jó a weblapod.

– Én bemutatkozó honlapokat készítek. Szolgáltatásom akkor lesz a megfelelő számodra, ha hasonló oldalt szeretnél, mint amiket a referenciáim között látsz. Google Adwords hirdetésekre pedig eddig még nem költöttem, mégis vannak, akik a Google-n keresztül találnak rá a weblapomra. És hidd el, a te oldalad esetében is ez lesz a célom. 🙂